Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkel- och rosmaringrissini

De italienska brödpinnarna grissini har snabbt blivit populära. Goda till soppa, på en buffé eller till drinken.

Dinkel- och rosmaringrissini
Dinkel- och rosmaringrissini
Dinkel- och rosmaringrissini
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2 dlvatten
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskhonung
  • 0,75 tsksalt
  • 2 mskrosmarin- färsk, hackad
  • 5 dlsiktat dinkelmjöl- cirka

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, rosmarin och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.

  2. Låt jäsa under duk cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar. Rulla dem till fingertjocka längder, cirka 25 centimeter långa.

  4. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt grissinin svalna på galler utan duk och servera dem nybakade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök