Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på dinkel- och dragonbröd. Dragon och anis sätter smak på dessa bröd.
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt socker, salt, olja, dinkelsikt och lite i taget av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg ca 5 min. Hacka och vänd i dragon och anis.
Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk och dela den i fyra bitar. Forma till fyra längder, ca 40 cm långa, med spetsiga ändar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla lätt och låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225°.
Skåra bröden på snedden med en vass kniv. Ställ in bröden mitt i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda bröden 20–25 min tills de fått fin färg. Låt dem svalna på galler.