Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dinkel med färsk frukt, vaniljyoghurt och lönnsirap

Recept på dinkel med färsk frukt, vaniljyoghurt och lönnsirap. Dinkel i stället för gröt ger samma härliga mättnadskänsla.

Dinkel med färsk frukt, vaniljyoghurt och lönnsirapDinkel med färsk frukt, vaniljyoghurt och lönnsirapDinkel med färsk frukt, vaniljyoghurt och lönnsirap
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 dldinkel- helkorn
  • 1banan
  • 1äpple- stort
  • 2 dlhallon- frysta tinade
  • 4 dlvaniljyoghurt- (3 %)
  • 2 msklönnsirap

Gör så här

  1. Koka dinkelkornen i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och låt kallna.

  2. Skala bananen. Skär frukten i mindre bitar.

  3. Rosta dinkelkornen i torr panna tills de fått lite färg och blivit torra.

  4. Lägg dinkelkornen i botten på en skål, lägg på frukt och vaniljyoghurt och ringla till sist över lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 280 kcal/portion 

varav 4 g fett, 7 g protein, 49 g kolhydrater