Receptet på surdeg hittar du här!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Receptet på surdeg hittar du här!
Dag 1
Blanda surdeg, vatten och rågmjöl. Täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten.
Koka upp vattnet till skållningen och häll i den hela dinkeln. Låt stå i kastrull med lock till nästa dag.
Dag 2
Häll bort det överblivna vattnet från den kokta dinkeln. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i 10 minuter. Det blir en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 3-4 timmar.
Smörj och mjöla två avlånga brödformar och klicka ut smeten i dem. Strö över lite mjöl och låt jäsa under duk i cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 275 grader och ställ en ugnsform på botten av ugnen.
Sätt in bröden i ugnen och lägg några isbitar på den nedre plåten. Sänk temperaturen till 200 grader efter 5 minuter och grädda bröden i ytterligare cirka 60 minuter.
Stjälp upp bröden, vira in dem i handdukar och låt vila på galler till nästa dag.
Receptet på surdeg hittar du här!
Recept från Mitt kök