Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillstekt fisk med citronbönor

Recept på dillstekt fisk med citronbönor. Ett frasigt täcke med smak av dill täcker fisken. Täcket blir frasigare om du använder pankoströbröd i stället för vanligt ströbröd.

Dillstekt fisk med citronbönorDillstekt fisk med citronbönorDillstekt fisk med citronbönor

Ingredienser

  • 400 gfiskfilé- sej eller lubb
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlpanko
  • 0,5 dldill- hackad
  • 1,5 msksmör- flytande + 0,5 msk flytande smör
  • 300 gharicots verts
  • 0,5citron- rivet skal och saft

Tillbehör

  • 800 gpotatis- pressad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Blanda panko med dill och 1 1/2 msk flytande smör.

  2. Lägg blandningen på fisken. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min.

  3. Koka bönorna i lättsaltat vatten 2-3 min. Häll av vattnet. Blanda bönorna med 1/2 msk flytande smör, rivet citronskal och citronsaft.

  4. Servera fisken med bönor, pressad potatis och citronklyfta.

  5. Ca 500 kcal per portion, 15 g fett, 31 g protein, 57 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?