Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 23g
Kolhydrater: 67g
Dillsoppan ska ätas direkt, annars tappar den sin fina gröna färg.
Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på 5 dl vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 min.
Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen. Blanda kräftstjärtarna med hälften av dillen och 1 krm peppar. Lägg resten av dillen i soppan och mixa den slät med mixerstav.
Skär brödet i skivor och rosta det i brödrost. Toppa soppan med kräftstjärtar och servera med bröd.
Lägg de frysta bären i en matberedare. Tillsätt grädde och socker. Mixa snabbt ihop till en krämig glass. Skeda upp glassen i glas och servera.