Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillsoppa med kräftstjärtar

Dillsoppan ska ätas direkt, annars tappar den sin fina gröna färg. 

Dillsoppa med kräftstjärtar
Dillsoppa med kräftstjärtar
Dillsoppa med kräftstjärtar
Dillsoppa med kräftstjärtar och snabbgjord glass Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4potatisar- (300 g)
  • 1lök- gul, liten
  • 1 dlmellangrädde
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippadill
  • 1 burkkräftstjärtar- i lake, (360 g)
  • 1ciabattabröd- (100 g)

Dessert:

  • 1 förphallon och blåbär- frysta (225 g)
  • 0,5 dlmellangrädde
  • 1 mskströsocker

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på 5 dl vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen. Blanda kräftstjärtarna med hälften av dillen och 1 krm peppar. Lägg resten av d­illen i soppan och mixa den slät med mixerstav.

  3. Skär brödet i skivor och rosta det i brödrost. Toppa soppan med kräftstjärtar och servera med bröd.

Gör så här

  1. Lägg de frysta bären i en matberedare. Tillsätt grädde och socker. Mixa snabbt ihop till en krämig glass. Skeda upp glassen i glas och servera.

Vad tyckte du om receptet?