Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillscones med lax

Dillscones med lax är snabblagade små munsbitar perfekta till drinken eller som förrätt.

Dillscones med lax
Dillscones med lax
Dillscones med lax

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskbakpulver
  • 50 gsmör
  • 1 dldill- finhackad
  • 1,5 dlmjölk
  • 100 gphiladelphia- naturell
  • 150 glax- kallrökt, i tunna skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål. Arbeta in smör och dill. Tillsätt mjölken och knåda ihop en deg.

  3. Kavla ut degen ca 1 cm tjock. Stansa eller skär ut små rundlar ca 4 cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

  4. Dela sconesen och bred ost på både undersidan och lockets insida. Lägg en liten skiva lax på undersidan och lägg på locket.

Vad tyckte du om receptet?