Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillpicklad lax på rågbröd med färskost

Recept på dillpicklad lax på rågbröd. Laxen får en sötsyrlig smak som bryter av fint mot dillen.

Dillpicklad lax på rågbröd med färskostDillpicklad lax på rågbröd med färskostDillpicklad lax på rågbröd med färskost
Dillpixlad lax på rågbröd till höger i bild. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 glaxloin- t ex Salma- eller Fröjalax
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskättiksprit (12 %)
  • 1 tskdillfrön
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krukadill
  • 8 skivordansk rågbröd
  • 100 gnaturell färskost

Garnering

  • rädisor
  • dill

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättika, dillfrö och salt så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.

  2. Lägg laxen i lagen och låt stå i kylen i ca 4 tim.

  3. Hacka dillen. Ta upp laxen ur lagen och torka den med hushållspapper. Rulla den i dillen och skär den sedan i tunna skivor.

  4. Skär bort kanterna på bröden och skär dem mitt itu. Bred färskost på brödskivorna. Lägg laxskivorna på bröden och toppa med skivade rädisor och dill.

Vad tyckte du om receptet?