Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillpicklad gurka

Dillpicklad gurka från Polen har många likheter med den svenska saltgurkan men istället för ättika är det vinäger i lagen.

Gurkan får rejäl smak av dill och vitlök och är ett perfekt tillbehör till burgaren. 

Dillpicklad gurkaDillpicklad gurkaDillpicklad gurka
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 12västeråsgurkor- eller smågurkor
  • 5vitlöksklyftor
  • 6dillkronor- eller 8–9 dillkvistar
  • 1 tskkorianderfrön
  • 1 tskkummin- hel
  • 1 tsksenapsfrön- gula
  • 2lagerblad

Lag

  • 3 dlvitvinsvinäger
  • 12 dlvatten
  • 3 msksalt

Gör så här

  1. Skrubba gurkorna och skär bort stjälkfästet om det finns kvar. Lägg gurkorna i isvatten ca 1 timme, det gör dem krispigare.

  2.  Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt. Lägg vitlök, korianderfrön, kummin och lagerblad i en väl rengjord burk. Varva gurkor och dill i burken.

  3. Koka upp vinäger, vatten och salt i en kastrull och låt sjuda ca 5 min. Häll den heta lagen över gurkorna och sätt på locket direkt. Låt svalna och förvara sedan i kylen. Låt stå ca 1 vecka före servering.

Vad tyckte du om receptet?