Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillpasta med rökt lax

Dillpasta med rökt lax är en snabblagad pastarätt med mycket smak av vermouth och dill, en väldigt god kombination.

Dillpasta med rökt laxDillpasta med rökt laxDillpasta med rökt lax
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gfettuccini
  • 200 glax- kallrökt
  • 1purjolök
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlvermouth- vit, torr
  • 2 mskkycklingfond- konc
  • 1 knippadill
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Strimla laxen. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Hacka dillen.

  2. Koka upp crème fraiche, vermouth och fond. Tillsätt dillen, spara lite till garnering, och mixa till en grön sås. Krydda med salt och peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner purjolöken när 1 minut återstår av koktiden. Låt pasta och purjolök rinna av. Blanda med såsen.

  4. Toppa pastan med lax och garnera med den sparade dillen.

Vad tyckte du om receptet?