Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smakrik och matig sallad. De söta rotfrukterna passar perfekt med de salta kräftorna och osten och kantarellerna är trevliga smakbrytare.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötter, gulbeta och palsternacka och skär i bitar. Ansa och skär löken i grova bitar. Lägg allt på en plåt och blanda om med olja, 2 tsk flingsalt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i cirka
35 minuter till fin färg.
Dressing: Repa och finhacka dillen. Vispa samman senap, citron och socker. Vispa i olja tills den tjocknar. Vispa i dill och krydda med salt.
Vänd ihop dressingen med de ljumma rotfrukterna och lägg upp på ett stort fat.
Stek kantarellerna gyllenbruna i smör i panna. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Bryt små bitar av osten.
Strö kantareller och ost över salladen. Garnera med dill.