Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillmarinerad kungskrabba med avokado- och limedressing

Recept på dillmarinerad kungskrabba med avokado och limedressing. Blanda samman ingredienserna i sista stund inför servering för att tomater och avokado ska vara riktigt fräscha.

Dillmarinerad kungskrabba med avokado- och limedressingDillmarinerad kungskrabba med avokado- och limedressingDillmarinerad kungskrabba med avokado- och limedressing

Ingredienser

  • 200 gkungskrabba- rensad
  • 1 tskdillfrö
  • 1vitlöksklyfta
  • 1chili- t ex röd spansk peppar
  • 1tomat
  • 2avokador

Dressing

  • 1lime- finrivet skal
  • 3 msklime- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 tsksalt
  • 1 mskkoriander- hackad

Tillbehör

  • bröd- ugnsrostat, eller crostini

Gör så här

  1. Stöt dillfröna fint i mortel. Blanda dillfrö och krabbkött i mindre bitar. Ställ kallt.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin och tomaten. Gröp ur och fintärna avokadon.

  3. Blanda limeskal- och saft, olivolja, honung, salt, vitlök, chili och koriander.

  4. Blanda ner tomatkött, avokado och krabbkött före servering. Servera tillsammans med rostat bröd eller crostini.

Vad tyckte du om receptet?