Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillmajonnäs

Majonnäsen kan förberedas dagen före festen. Det blir extra snyggt att garnera med krondill eller ätbara blommor.

Dillmajonnäs
Dillmajonnäs
Dillmajonnäs
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 2 dldill- grovhackad
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1ägg
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 tskdijonsenap
  • 0,5 tskhonung
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmnymald svartpeppar
  • 2 dlrapsolja

Garnering

  • dill- krondill eller ätbara blommor

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser, förutom oljan, i en mixer eller med mixerstav till en grön sås. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget, och mixa till en krämig majonnäs.

  2. Häll majonnäsen i en skål och garnera med dillvippor och krondillsblommor.

Vad tyckte du om receptet?