Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mört dillkött serverat med nykokt potatis och ångkokta grönsaker.
KOKA. Sätt en köttermometer i mitten av köttet och lägg ner grytan. Koka upp vatten och häll över köttet. Det ska precis täcka köttet. Då täpps porerna på köttet till och köttsaften stannar kvar. Salta.
SJUD. Låt vattnet koka upp igen, sänk värmen, så köttet sjuder i grytan. Tillsätt lök, morot, vitpeppar, lagerblad och dillkvistar. Sjud under lock tills innertemperaturen på köttet är 80 grader, cirka 1 1/4 timme. Ta av från värmen och låt köttet vila i buljongen 20 minuter.
RED. Sila buljongen, mät upp och häll i en kastrull. Red av buljongen med vetemjölet skakat med lite vatten i en redningsbägare. Vispa ner redningen.
KRYDDA. Smaksätt såsen med ättikssprit eller citronsaft, strösocker, salt och peppar. Låt såsen koka 3 minuter under omrörning.
RÖR. Vispa samman äggula och grädde, rör ner och runda av såsen. Såsen får inte koka mer. Tillsätt dillen strax före serveringen, annars blir den grå av syran i såsen.
LÄGG NER. Skär upp köttet i stora tärningar och lägg ner i såsen. Servera med kokt potatis och sockerärtor.
Recept från Mitt kök