Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillgravade rotfrukter

Dillgravade rotfrukter påminner om julens sillbord och gravlax.

Dillgravade rotfrukterDillgravade rotfrukterDillgravade rotfrukter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 gkålrot
  • 250 gmorötter
  • 300 gkålrabbi
  • 2 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 2 mskdill- finhackad

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Skala och finstrimla kålroten. Skrubba och skiva morötterna. Skala och fintärna kålrabbin. Gnid in rotfrukterna med socker och salt och marinera ca 15 min.

  2. Blanda rotfrukterna med dillen. Lägg upp på ett fat och garnera med små dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?