Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillgravad lax med senapskräm


Den klassiska dillgravade laxen serveras med len senaps­kräm gjord på färskost.

Dillgravad lax med senapskräm

Dillgravad lax med senapskräm

Dillgravad lax med senapskräm

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- (ryggfilé)
  • 2 msksalt
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 tskvitpepparkorn
  • 0,5 dldill- finhackad

Sås:

  • 3 msksötstark senap
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 dlrapsolja- solros- eller mild
  • salt- vitpeppar
  • 1 dlnaturell färskost- 25 %

Garnera med:

  • dill

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och stött vitpeppar med dill. Gnid in blandningen runtom laxfilén. Lägg den i en fryspåse och förslut påsen. Lägg den i en form. Grava laxen 2 dygn i kylen. Vänd påsen ett par gånger per dygn.

  2. Häll bort lagen. Skär fisken i cirka 4 mm tjocka skivor rakt över filén och lägg upp på fat.

  3. Blanda senap, vinäger och socker i en skål. Droppa ner oljan under kraftig vispning med ballongvisp eller elvisp. Vispa ner färskosten. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen i en skål. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök