Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den klassiska dillgravade laxen serveras med len senapskräm gjord på färskost.
Blanda salt, socker och stött vitpeppar med dill. Gnid in blandningen runtom laxfilén. Lägg den i en fryspåse och förslut påsen. Lägg den i en form. Grava laxen 2 dygn i kylen. Vänd påsen ett par gånger per dygn.
Häll bort lagen. Skär fisken i cirka 4 mm tjocka skivor rakt över filén och lägg upp på fat.
Blanda senap, vinäger och socker i en skål. Droppa ner oljan under kraftig vispning med ballongvisp eller elvisp. Vispa ner färskosten. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen i en skål. Garnera med dill.
Recept från Mitt kök