Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyx med egengravad lax på julbordet. Att grava fisk är egentligen väldigt enkelt - den sköter ju sig själv i kylen.
Ta bort alla ben från fisken. Plocka dillen från stjälkarna och finhacka den. Blanda salt, socker och stött vitpeppar med dill. Gnid in blandningen på fisken. Lägg den i en fryspåse och förslut påsen. Lägg den i en form. Grava fisken 2 dygn i kylen. Vänd fisken ett par gånger per dygn.
Häll bort lagen. Torka av och skär laxköttet i tunna skivor och lägg upp på fat. Garnera med dill.
Hovmästarsås: Blanda senapssorterna, vinäger och socker i en skål. Droppa ner oljan under kraftig vispning. Smaka av med worcestershiresås, salt och vitpeppar. Rör ner hackad dillen. Servera såsen till gravad lax.
Recept från Mitt kök