Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dillfrösotad tonfisk med kapriscitronett, sotad purjolök och parmesan

Dillfrösotad tonfisk med kapriscitronett, sotad purjolök och parmesan är en genomarbetad och god förrätt. Fisken gnids in med dillfrö och salt, sedan sotas den snabbt med en brännare för att få en härligt sotad smak som upplevs lite som grillad.

Dillfrösotad tonfisk med kapriscitronett, sotad purjolök och parmesan
Dillfrösotad tonfisk med kapriscitronett, sotad purjolök och parmesan
Dillfrösotad tonfisk med kapriscitronett, sotad purjolök och parmesan
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gtonfisk- MSC-märkt
  • 1 mskdillfrö- mortlat
  • 3 krmsalt
  • 2purjolöksblad- gröna
  • 40 gmâchesallad
  • 50 gparmesan

Kapriscitronett

  • 0,5gul lök
  • 40 gkapris
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 0,5 dlolivolja

Gör så här

  1. Gnid in salt och dillfrön på tonfisken. Värm en gjutjärnspanna eller grillpanna till högsta temperatur. Sota tonfisken ca 30 sekunder på varje sida. Om du har en brännare så elda gärna lite extra runtom. Rulla in tonfisken i plastfolie och lägg den i kylen. Skär tonfisken, med plasten på, i tunna skivor och ta därefter bort plasten.

  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg purjolöksbladen på en plåt och ställ in plåten mitt i ugnen. Sota bladen ca 10 min tills de är helt förkolnade.

  3. Kapriscitronett: Skala och finhacka löken. Blanda den med kapris, citronsaft och olja.

  4. Lägg upp tonfisken på assietter eller på ett fat.Smula över den sotade purjolöken.  Toppa med mâchesallad och hyvla över parmesanost. Ringla över citronetten och servera.

Vad tyckte du om receptet?