Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dill- och vitlöksgravad strömming

Gravad strömming i härligt dillgrön sås.

Dill- och vitlöksgravad strömmingDill- och vitlöksgravad strömmingDill- och vitlöksgravad strömming

Ingredienser

  • 600 gströmming- rensad
  • 1 knippadill- färsk (minst 100 g)

Ättikslag

  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlättiksprit- 24 %
  • 1 msksalt
  • 1dillstjälkarna- de hackade

Dill- och vitlöksås

  • 1dill- det gröna av
  • 0,5 dlmjölk
  • 3vitlöksklyftor- pressade
  • 3 mskmajonnäs
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 krmvitpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Plocka av dillvipporna, ,hacka stjälkarna.

  2. Blanda ättikslagen och lägg strömmingsfiléerna i lagen i

    kylskåp 6 timmar.

  3. Såsen: Mixa dillen med mjölk. Pressa hårt ur dillspadet

    genom en sil och blanda det med vitlök, majonnäs, creme

    fraiche och peppar.

  4. Sila upp, spola av och torka strömmingsfiléerna. Blanda med såsen och ställ kallt 1–2 dygn. Lägg upp och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?