Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dill- och citronknäcke är ett sprött knäckebröd med finstämd smak av dill och citron som är gott till sillen eller rökt lax.
Fördeg: Blanda ihop fördegen och låt den jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 15 min.
Bortgörning: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda resterande ingredienser i fördegen och arbeta till en smidig deg, ca 10 min i maskin. Låt vila övertäckt ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Dela degen i fyra bitar och kavla ut varje bit så tunt som möjligt. Kavla därefter med kruskavel eller nagga tätt. Sporra varje platta i bitar, ca 5 x 8 cm, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Spraya eller pensla bröden med vatten och strö flingsalt över.
Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Låt kallna på galler.