Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dijonsill

Läcker sill i en god sås gjord på smakrik dijonsenap. Garnera med lite nyklippt kryddkrasse.

DijonsillDijonsillDijonsill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 45-minuterssill- silfiléer, eller inläggningssill
  • 0,5 dldijonsenap
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1,5 dlolja- neutral t. ex raps- eller solrosolja
  • 1 krmsalt

Till garnering

  • kryddkrasse

Gör så här

  1. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.

  2. Vispa ihop dijonsenap, strösocker och äppelcider-vinäger i en skål.

  3. Droppa i oljan i en n stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt salt. Späd eventuellt såsen med några droppar vatten om den blir för tjock.

  4. Vänd ner sillbitarna i såsen.

  5. Garnera med nyklippt kryddkrasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök