Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dhal med blomkål och spenat

Dhal med blomkål och spenat är en indisk linsgryta. Här görs den av svarta linser, som dock har en nackdel – de färgar lätt av sig på t ex blomkål. Servera därför grytan så snart den är färdig.

Dhal med blomkål och spenat
Dhal med blomkål och spenat
Dhal med blomkål och spenat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dlris- gärna basmati
  • 2 dllinser- svarta
  • 12röda chili- t ex spansk peppar
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 1blomkålshuvud- (600 g)
  • 150 gspenat- färsk
  • 1 krukakoriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Kärna ur och hacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs chili, lök och vitlök i 1/2 dl rapsolja i en gryta ca 3 min. Blanda i linserna. Häll över 5 dl vatten. Tillsätt buljongtärningen och spiskummin. Låt koka under lock ca 15 min.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  4. Bryt blomkålen i små buketter. Blanda ner den i linserna och koka ytterligare ca 5 min. Blanda ner spenaten i grytan och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Strö repad koriander över grytan och servera den med ris.

Vad tyckte du om receptet?