Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 21g
Kolhydrater: 75g
Dhal med blomkål och spenat är en indisk linsgryta. Här görs den av svarta linser, som dock har en nackdel – de färgar lätt av sig på t ex blomkål. Servera därför grytan så snart den är färdig.
Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Kärna ur och hacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs chili, lök och vitlök i 1/2 dl rapsolja i en gryta ca 3 min. Blanda i linserna. Häll över 5 dl vatten. Tillsätt buljongtärningen och spiskummin. Låt koka under lock ca 15 min.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Bryt blomkålen i små buketter. Blanda ner den i linserna och koka ytterligare ca 5 min. Blanda ner spenaten i grytan och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Strö repad koriander över grytan och servera den med ris.