Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mustig vegetarisk favoritgryta med indiska smaker. Recept av Christina Asplund.
Skölj och blötlägg gula ärtor i en bunke med kallt vatten i 24 timmar.
Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj, dela, kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp en gryta med olja och fräs lök, vitlök, garam masala och gurkmeja. Tillsätt blötlagda och avrunna gula ärtor, körsbärstomater med spad, vatten, kokosmjölk och grönsaksfond. Koka upp, sänk värmen och låt grytan sjuda i 20–25 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
Tillsätt spenaten i grytan och låt den bli varm. Servera med kokt basmatiris, hackade cashewnötter, koriander, limeklyftor och yoghurt.
Recept från Mitt kök