Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Delizie med kronärtskockor och ricotta

Recept på delizie, pastarullar, med kronärtskockor. Den stora mängden sås gör att rullarna blir mjuka och saftiga.

Delizie med kronärtskockor och ricotta
Delizie med kronärtskockor och ricotta
Delizie med kronärtskockor och ricotta
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 glasagneplattor- färska
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- marinerade (290 g)
  • 250 gricottaost
  • 2 dlparmesan- + 1 dl
  • 70 gspenat- färsk
  • 8 dlostsås- färdig, t ex Kelda
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 krmcayennepeppar

Tomatsallad

  • 300 gsmåtomater- gärna i olika färger
  • 1schalottenlök- liten
  • 1 mskolja- från kronärtskockorna
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 25 grucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt kronärtskockhjärtana rinna av men spara oljan. Hacka kronärtskockorna, spara några till garnering. Blanda ricottan med 2 dl parmesanost och 2 msk av oljan från kronärtskockorna. Blanda i skockorna.

  2. Halvera lasagneplattorna på längden. Bred på ricottaröran och lägg på spenatbladen. Rulla ihop plattorna och lägg dem i smorda ugnssäkra portionsformar eller en stor form.

  3. Blanda ostsåsen med vinet och krydda med  cayennepeppar. Häll såsen över rullarna och strö över 1 dl parmesan.

  4. Gratinera mitt i ugnen 20–25 min, tills rullarna är mjuka och har fått fin färg.

  5. Sallad: Skär tomaterna i halvor. Skala och finhacka löken. Skär de sparade kronärtskockorna i tunna klyftor. Blanda tomater, lök, skockor, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Blanda i rucolan.

  6. Toppa delizien med tomatsallad och servera.

Vad tyckte du om receptet?