Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Delizie med gravad lax, purjolök och ostsås

Delizie fylls vanligtvis med skinka och zucchini. Här gör vi en svensk variant och fyller pastarullarna med gravad lax och västerbottensost.

Delizie med gravad lax, purjolök och ostsås
Delizie med gravad lax, purjolök och ostsås
Delizie med gravad lax, purjolök och ostsås
Delizie, färsk fylld pasta, med gravad lax Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 glasagneplattor- färska
  • 200 ggravad lax- i skivor
  • 1purjolök- stor
  • 75 gvästerbottensost
  • 2 förpfärdig ostsås- (à 400 ml)
  • olivolja- salt, nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Strimla laxen. Ansa och strimla purjolöken. Finriv osten.

  2. Fräs purjolöken i 1 msk olja i ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner laxen.

  3. Halvera lasagneplattorna. Fördela lax- och purjolöksfräset på plattorna och rulla ihop. Blanda såsen med ­hälften av den rivna osten. Häll ca 1/3 av såsen i en ugnssäker form. Ställ i pasta­rullarna och häll över resterande sås. Toppa med resten av osten.

  4. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min. Servera delizien med sallad till.

Vad tyckte du om receptet?