Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Delizie fylls vanligtvis med skinka och zucchini. Här gör vi en svensk variant och fyller pastarullarna med gravad lax och västerbottensost.
Sätt ugnen på 225°. Strimla laxen. Ansa och strimla purjolöken. Finriv osten.
Fräs purjolöken i 1 msk olja i ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner laxen.
Halvera lasagneplattorna. Fördela lax- och purjolöksfräset på plattorna och rulla ihop. Blanda såsen med hälften av den rivna osten. Häll ca 1/3 av såsen i en ugnssäker form. Ställ i pastarullarna och häll över resterande sås. Toppa med resten av osten.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min. Servera delizien med sallad till.