Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pastarullarna håller formen bättre om du gör dem i förväg och rullar in dem i plastfolie.
Rullar: Skiva och strimla zucchinin. Fräs den i olja. Salta och låt den svalna.
Tomatsås: Skala och hacka löken. Fräs i oljan ca 3 min.
Tillsätt tomater, salt och socker. Låt såsen sjuda på svag värme utan lock 15–20 min. Passera genom trådsil.
Skiva 150 g av osten med osthyvel, riv resten på rivjärn. Fördela ostskivor, skinka och zucchini på lasagneplattorna. Rulla ihop från kortsidan. Svep in rullarna tätt i plastfolie. Lägg kallt fram till gratinering.
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och låt det fräsa ca 2 min under omrörning.
Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.
Sätt ugnen på 225°. Dela rularna på mitten. Häll hälften av béchamelsåsen i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ rullarna i formen. Häll på resten av béchamelåsen och tomatsåsen över rularna. Strö över den rivna osten.
Gratinera mitt i ugnen 18–20 min. Servera gärna lite extra ost som tillbehör.