Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Delizie

Pastarullarna håller formen bättre om du gör dem i förväg och rullar in dem i plastfolie.

Delizie
Delizie
Delizie
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 6lasagneplattor- färska
  • 1zucchini
  • 200 gemmentaler
  • 150 gskinka- kokt tunna skivor

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 0,75 dlolivolja
  • 1 burkplommontomater- (400 g)
  • 2 krmströsocker

Bechamelsås

  • 2,5 msksmör
  • 2,5 mskvetemjöl
  • 5 dlmjölk
  • 2 tsksalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald
  • 2 krmmuskot- riven

Gör så här

  1. Rullar: Skiva och strimla zucchinin. Fräs den i olja. Salta och låt den svalna.

  2. Tomatsås: Skala och hacka löken. Fräs i oljan ca 3 min.

  3. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt såsen sjuda på svag värme utan lock 15–20 min. Passera genom trådsil.

  4. Skiva 150 g av osten med osthyvel, riv resten på rivjärn. Fördela ostskivor, skinka och zucchini på lasagneplattorna. Rulla ihop från kortsidan. Svep in rullarna tätt i plastfolie. Lägg kallt fram till gratinering.

  5. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och låt det fräsa ca 2 min under omrörning.

  6. Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.

  7. Sätt ugnen på 225°. Dela rularna på mitten. Häll hälften av béchamelsåsen i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ rullarna i formen. Häll på resten av béchamelåsen och tomatsåsen över rularna. Strö över den rivna osten.

  8. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min. Servera gärna lite extra ost som tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?