Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här pajen är fylld med somriga godsaker - en riktig delikatesspaj!
Pajdeg: Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till smulig massa. Häll i vattnet under maskinens gång och kör tills degen formas till en boll.
Tryck ut degen i pajformen så att den hänger ut lite över kanterna. Nagga bottenplattan och kanterna. Låt pajen vila i kylskåp i cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Sätt pajen i mitten av ugnen och förgrädda tills den fått lite färg, i cirka 15 minuter.
Fyllning: Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa och skär zucchinin i små tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
Fräs lök, zucchini och paprika i oljan i cirka 3 minuter och lägg grönsakerna i en bunke. Smula över buljongtärningen och fräs i cirka 3 minuter. Blanda i tomaterna och persiljan. Rör i parmesan.
Skär kycklingen i små bitar.
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten i en bunke. Blanda i grönsakerna och kycklingen.
Häll fyllningen i pajskalet. Lägg på cocktailtomaterna på kvist och pensla dem med oljan. Täck pajen med oljad ugnsfolie och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Minska ugnstemperaturen till 200 grader. Ta bort folien och grädda pajen i ytterligare cirka 20 minuter eller tills äggsmeten har stelnat och pajen fått fin färg.
Garnera med parmaskinka, oliver, och örter, nymalen svartpeppar och basilika.
Recept från Mitt kök