Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Delipaj med grillad kyckling

Den här pajen är fylld med somriga godsaker - en riktig delikatesspaj!

Delipaj med grillad kyckling
Delipaj med grillad kyckling
Delipaj med grillad kyckling
Foto: Eva Hildén

Pajdeg

  • 5 dlvetemjöl
  • 200 gsmör- kylskåpskallt
  • 1 dlvatten- iskallt

Fyllning

  • 1 knippasalladslök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1zucchini
  • 2röda paprikor
  • 3 mskolivolja
  • 0,5hönsbuljongtärning
  • 1 dlmarinerade soltorkade cocktailtomater- ca
  • 34 mskpersilja- finstrimlad
  • 3 dlparmesan- färskriven
  • 2grillade kycklingfiléer

Äggsmet

  • 4ägg
  • 4 dlost- riven
  • 4 dlgrädde
  • 1 tsksalt

Till garnering

  • 10cocktailtomater- på kvist, ca
  • 1 tskolivolja
  • 12 skivorparmaskinka
  • 1 dloliver
  • svartpeppar- nymalen
  • färska örter- till exempel basilika

Gör så här

  1. Pajdeg: Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till smulig massa. Häll i vattnet under maskinens gång och kör tills degen formas till en boll.

  2. Tryck ut degen i pajformen så att den hänger ut lite över kanterna. Nagga bottenplattan och kanterna. Låt pajen vila i kylskåp i cirka 30 minuter.

  3. Värm ugnen till 225 grader. Sätt pajen i mitten av ugnen och förgrädda tills den fått lite färg, i cirka 15 minuter.

  4. Fyllning: Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa och skär zucchinin i små tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

  5. Fräs lök, zucchini och paprika i oljan i cirka 3 minuter och lägg grönsakerna i en bunke. Smula över buljongtärningen och fräs i cirka 3 minuter. Blanda i tomaterna och persiljan. Rör i parmesan.

  6. Skär kycklingen i små bitar.

  7. Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten i en bunke. Blanda i grönsakerna och kycklingen.

  8. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg på cocktailtomaterna på kvist och pensla dem med oljan. Täck pajen med oljad ugnsfolie och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

  9. Minska ugnstemperaturen till 200 grader. Ta bort folien och grädda pajen i ytterligare cirka 20 minuter eller tills äggsmeten har stelnat och pajen fått fin färg.

  10. Garnera med parmaskinka, oliver, och örter, nymalen svartpeppar och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök