Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Degknyten med lammkött

Heter egentligen Dannouni-Minibriks.

Degknyten med lammkött
Degknyten med lammkött
Degknyten med lammkött
Degknyten med lammkött Foto: Ur boken "Couscous mon amour. Det traditionella tunisiska köket"

Deg

  • 250 gmannagryn
  • 85 gsmör
  • 1 nypasalt
  • vatten- lite

Fyllning

  • 250 glammkött
  • salt
  • peppar
  • 50 gedamerost
  • 50 gost- av gruyère-typ
  • 1ägg- hårdkokt
  • 1ägg- rått
  • 3 dlvatten- vanligt

Gör så här

  1. Degen: 1/Låt smöret bli mjukt i rumstemperatur och arbeta ihop det med gryn och salt. 2/ Arbeta i lite vatten så att degen inte blir för fast. 3/Kavla ut degen till 3–4 mm tjocklek och skär med ett glas ut små rundlar med en diameter av ca 6 cm. 4/Lägg 1 tsk fyllning på rundlarna, vik ihop dem och tryck ihop kanterna med en liten gaffel. 5/Fritera i varm olja. Fyllningen: 1/Skär köttet i tärningar, lägg det i en gryta med salt, peppar och 3 dl vatten och låt det koka tills allt vatten dunstat bort. Skär köttet fint och lägg tillbaka det i grytan. 2/Skär ost och det kokta ägget i små tärningar och blanda i köttet.

Vad tyckte du om receptet?