Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kombinationen mörk choklad och skogsbär kallas dark forest. Cobbler är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör och socker med en elvisp.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vänd ner de torra ingredienserna i smeten och vispa i grädden och ägget. Vänd i chokladen.
Smörj 4–6 små portionsformar eller en stor form, cirka 24 centimeter i diameter.
Lägg hälften av smeten i botten på formarna.
Blanda bären med socker och majsstärkelse och lägg i formarna.
Lägg över resten av smeten och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter, tills ytan blivit gyllenbrun.
Servering: Servera med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök