Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dark forest cobbler

Kombinationen mörk choklad och skogsbär kallas dark forest. Cobbler är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.

Dark forest cobblerDark forest cobblerDark forest cobbler
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Cobbler

  • 100 gsmör- mjukt
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1ägg
  • 100 gmörk choklad- pellets eller grovt hackad
  • smör- till formarna

Fyllning

  • 500 gbär- blandade,till exempel hallon,blåbär och björnbär
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • vaniljglass
  • vaniljsås- eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop smör och socker med en elvisp.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  4. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten och vispa i grädden och ägget. Vänd i chokladen.

  5. Smörj 4–6 små portionsformar eller en stor form, cirka 24 centimeter i diameter.

  6. Lägg hälften av smeten i botten på formarna.

  7. Blanda bären med socker och majsstärkelse och lägg i formarna.

  8. Lägg över resten av smeten och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter, tills ytan blivit gyllenbrun.

  9. Servering: Servera med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök