Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Danskt smörrebröd

15 min 

Till detta passar en såsig sill bäst. Senapssill eller skärgårdssill – du väljer din egen favorit. 

Danskt smörrebröd
Danskt smörrebröd
Danskt smörrebröd
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 8grovt bröd- skivor
  • 6potatis- kokta
  • 4ägg- kokta
  • 2tomat
  • 1 burkskärgårdssill- (240 g)
  • 0,5rödlök
  • svartpeppar- grovmald
  • dill

Gör så här

  1. Lägg ut brödskivorna på fat.

  2. Skiva potatis, ägg och tomat. Fördela skivorna på brödet.

  3. Fördela sillen ovanpå, hacka rödlöken och strössla den överst. Peppra och toppa med dill. Ca 388 kcal per portion: 10 g fett • 16 g protein • 56 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?