Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dansk currysill

Servera currysillen på danskt vis – som ett smörrebröd. Lägg sillen på skivor av grovt rågbröd. Garnera med kokt hackat ägg, rödlöksringar och dill.

Dansk currysill
Dansk currysill
Dansk currysill
Varva sillen med såsen i en glasburk, eller skål. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 burksillfiléer- urvattnade

Currysås

  • 0,5äpple- fast, grönt
  • 0,5rödlök
  • 2 dlgräddfil
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 tskfransk senap- ljus
  • 1 mskcurry- + 2 msk hett vatten
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 1 tskvitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär dem i bitar på snedden.

  2. Skala och finhacka äpple och rödlök. Blanda äpple och rödlök med gräddfilen. Krydda med peppar och senap. Rör ut curry i lite hett vatten och blanda ner det tillsammans med paprikapulver och vinäger.

  3. Varva sillen med såsen i en glasburk, eller skål. Täck med plastfolie, och låt stå att mogna i kylen 6–8 timmar.

Vad tyckte du om receptet?