Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på punschrullar. Smak och konsistens varierar när man bakar punschrullar, eller dammsugare som de också kallas, lite beroende på vilken sorts kaksmulor du använder, så smaka gärna av smeten.
Mixa sönder kaksmulorna i en matberedare. Tillsätt smör, kakao och punsch och mixa snabbt ihop till en tjock smet. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll.
Färga marsipanen grön med grön och gul hushållsfärg. Pudra arbetsbänken med lite potatismjöl och kavla ut marsipanen till en rektangel, ca 35 x 45 cm och ca 2 mm tjock.
Skär marsipanen i tre långa remsor, ca 10 cm breda. Spritsa fyllningen i långa strängar på marsipanen.
Vira marsipanen runt fyllningen, tryck till skarven. Skär rullarna i bitar, ca 5 cm långa. Låt dammsugarna stå i kylskåpet ca 30 min.
Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vatten-bad. Doppa dammsugarnas ändar i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåpet. Förvara kallt.
Läs också: