Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grekisk bruschetta från Kreta och som egentligen görs med en skorpa som heter Paximadi. Här i Sverige får vi nöja oss med fullkornsskorpor. Bli inte rädda för mängderna olivolja och oregano, det är precis så mycket man ska ha. Snälla, ändra inte och använd bra tomater och en riktigt god och smakrik olivolja. Recept ur "Buffé - pajer, plock och en smak av medelhavet" av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.
Grovhacka tomater och lägg dem i en skål.
Tillsätt olivolja, torkad oregano och salt.
Lägg skorporna på ett stort fat och fördela tomatsalladen över.
Smula fetaost över skorporna och toppa med färsk oregano och ytterligare ett par matskedar olivolja.
Recept från Mitt kök