Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dajm gillar de flesta, så varför inte göra en smaskig tårta med den populära chokladen.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den på mandelkvarn.
Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandeln.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.
Blanda i hackad dajm och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd sist ner grädden.
Häll smeten över tårtbottnen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.
Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Strö över hackad dajm och garnera med bär.
Recept från Mitt kök