Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dajmtårta

Dajm gillar de flesta, så varför inte göra en smaskig tårta med den populära chokladen.

Dajmtårta
Dajmtårta
Dajmtårta
Ove Lindfors

Botten

  • 150 gmandelspån
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 4 stäggvitor
  • smör- till formen

fyllning

  • 0,7 dlströsocker
  • 4 stäggulor
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 stdubbeldaim
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • 1 stdaim- hackad
  • bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  2. Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den på mandelkvarn.

  3. Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandeln.

  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.

  5. Blanda i hackad dajm och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd sist ner grädden.

  6. Häll smeten över tårtbottnen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.

  7. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Strö över hackad dajm och garnera med bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök