Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Daimmuffins med hallon

Hittar du inte daimkulor i din butik kan de ersättas med vanlig daim som krossats i mindre bitar.

Daimmuffins med hallonDaimmuffins med hallonDaimmuffins med hallon

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 2 mskkakao
  • 1 tskbakpulver
  • 100 gdaimkulor- (1 påse)
  • 32hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Rör smör och socker smidigt. Blanda i äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda ihop till en jämn smet. Rör ner daimkulorna.

  3. Fördela smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt. Tryck i två hallon i mitten på varje muffins.

  4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.