Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dahlbergs frestelse - gör något extra med din frestelse till jul

Jansson frestelse med finstämda smaker. Äggen kokas i ångugn i 65 grader, rationellt på restaurang, när man lagar till många. Det går även bra att pochera äggen.

Dahlbergs frestelse - gör något extra med din frestelse till jul
Dahlbergs frestelse - gör något extra med din frestelse till jul
Dahlbergs frestelse - gör något extra med din frestelse till jul

Dahlbergs frestelse

  • 6ägg- små
  • 2gula lökar
  • 1 msksmör
  • 50 gsmör
  • 200 gsvartkål- (alt grönkål)
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 3 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 12 stanjovisfiléer
  • 1 tskanjovisspad

Tillbehör

  • mandelpotatischips
  • gotlandstryffel- färsk

Gör så här

  1. Sätt ångugnen på 65 grader. Koka äggen 1 1/2 timme. Låt svalna ca 1 timme i rumstemperatur. Det går lika bra att pochera äggen.

  2. Skala och skiva löken. Stek löken i 1 msk smör tills den är gyllene och mjuk.

  3. Ansa och strimla svartkålen. Förväll kålen hastigt i saltat vatten ca 1 minut. Låt den rinna av.

  4. Smält 50 g smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt puttra ca 1 minut på medelvärme. Tillsätt mjölk och grädde under vispning lite i taget och låt koka ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kålen i stuvningen, spara lite till garnering.

  5. Halvera ansjovisfiléerna på längden. Lägg stekt lök och svartkålsstuvning i botten på tallrikar. Lägg på ansjovisfiléer och ringla över ansjovisspadet. Smula över mandelpotatischips och grovriv över färsk gotlandstryffel. Garnera med den sparade kålen.

Vad tyckte du om receptet?