Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jansson frestelse med finstämda smaker. Äggen kokas i ångugn i 65 grader, rationellt på restaurang, när man lagar till många. Det går även bra att pochera äggen.
Sätt ångugnen på 65 grader. Koka äggen 1 1/2 timme. Låt svalna ca 1 timme i rumstemperatur. Det går lika bra att pochera äggen.
Skala och skiva löken. Stek löken i 1 msk smör tills den är gyllene och mjuk.
Ansa och strimla svartkålen. Förväll kålen hastigt i saltat vatten ca 1 minut. Låt den rinna av.
Smält 50 g smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt puttra ca 1 minut på medelvärme. Tillsätt mjölk och grädde under vispning lite i taget och låt koka ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kålen i stuvningen, spara lite till garnering.
Halvera ansjovisfiléerna på längden. Lägg stekt lök och svartkålsstuvning i botten på tallrikar. Lägg på ansjovisfiléer och ringla över ansjovisspadet. Smula över mandelpotatischips och grovriv över färsk gotlandstryffel. Garnera med den sparade kålen.