Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smulpaj med äpplen

Det enkla vinner - recept på en klassisk smulpaj med lagom sötma och fin knäckighet i en härlig äppelpaj.

Smulpaj med äpplenSmulpaj med äpplenSmulpaj med äpplen
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 56äpplen- gärna discovery
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskingefära- finriven

Smuldeg

  • 100 gsmör
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 mskströsocker

Tillbehör

  • vispad grädde och vaniljglass- eller vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Blanda äppelklyftor, socker och ingefära.

  2. Täck bottnen på en ugnssäker form, ca 20 x 28 cm, med äppelklyftorna.

  3. Mixa snabbt ihop mjöl, smör och socker till en smuldeg i matberedare. Fördela degen över äpplena.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 min, tills äpplena känns mjuka och pajen fått fin färg.

  5. Servera pajen ljummen med  grädde, glass eller vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?