Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladbollar med dadlar, mörk choklad och kokos

Recept på chokladbollar med dadlar och mörk choklad. Dadelbollar med choklad och kokos är munsbitsstora bollar som är lika goda till kaffet som till en fräsch grönsaksjuice.

Chokladbollar med dadlar, mörk choklad och kokos
Chokladbollar med dadlar, mörk choklad och kokos
Chokladbollar med dadlar, mörk choklad och kokos
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6dadlar
  • 2,5 dlfiberhavregryn
  • 1 dlmandelmjöl
  • 3 mskkakao
  • 2 msklinfrön- krossade
  • 0,5 dlkokosolja
  • 0,5 dlkaffe- kallt
  • 3 mskagavesirap
  • 50 gmörk choklad- mörk
  • 1,5 dlkokosflingor

Gör så här

  1. Lägg dadlarna i kallt vatten 10–15 min. Kärna ur dem och hacka dem fint eller mixa. Blanda alla ingredienser utom choklad och kokosflingor. Forma smeten till bollar.

  2. Hacka och smält chokladen. Strö ut kokosen på en tallrik. Lägg lite choklad i ena handflatan och rulla bollarna först i choklad och sedan direkt i kokos.

  3. Låt bollarna stå i kylen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?