Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dadel- och valnötspops

Köp mjuka, saftiga dadlar – gärna färska – och servera dem som nyttigt godis i form av pops! Du kan göra godiset i god tid och förvara i en burk med lock. Stick in pinnarna precis inför serveringen eller strunta i pinnarna och ät bollarna precis som de är!

Dadel- och valnötspops
Dadel- och valnötspops
Dadel- och valnötspops
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200 gdadlar- kärnfria
  • 1 dlvalnötskärnor
  • 2 mskhonung- flytande

Till garnering

  • 3 mskpistaschnötter- finhackade
  • 3 msksesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Finhacka dadlar och valnötter, använd gärna matberedare monterad med kniv.

  2. Blanda dadlar och valnötter med honung i en bunke.

  3. Forma massan till 15 bollar. Rulla dem i pistagenötter och sesamfrön, tryck till så att garneringen fastnar ordentligt runt bollarna.

  4. Stick in en pinne i varje boll.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Julgodis" av Lena Söderström (Semic). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Recept från Mitt kök