Recept av Maro Papadopoulou
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på cypriotiska oliv- och halloumibröd (halloumoti och elioti). Grekiska bröd med smakrik fyllning. Både snygga och mättande.
Krossa korianderfröna. Värm vattnet till 37°. Blanda vatten och jäst. Tillsätt korianderfrön, apelsinjuice, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg, låt jäsa ca 30 min.
Fyllning 1: Skiva oliverna. Skala och hacka löken. Fräs löken i 1msk olja. Låt kallna. Hacka koriandern och blanda med oliver och lök.
Fyllning 2: Tärna halloumin. Skala och hacka löken. Fräs löken i 1 msk olja. Låt kallna. Hacka myntan. Blanda ost, lök och mynta.
Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, ca 25 x 50cm . Bred olivblandning på den ena plattan och halloumiblandning på den andra. Ringla 1 msk olja över varje och rulla sedan ihop . Forma rullarna till rundlar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200°.
Skär djupa snitt i rundlarna.
Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt svalna på galler.
Recept av Maro Papadopoulou