Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currystekt torsk med smör- och citronstekta kikärter

Recept på currystekt torsk med smör- och citronstekta kikärter. Det brynta smöret ger kikärterna och spenaten lite nötaktig smak.

Currystekt torsk med smör- och citronstekta kikärterCurrystekt torsk med smör- och citronstekta kikärterCurrystekt torsk med smör- och citronstekta kikärter
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gtorskfilé (MSC-märkt)
  • 2 tskcurry
  • 1 tsksalt
  • 1 msksmör

Kikärter

  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 0,5citron
  • 3 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gbabyspenat
  • 1 krukakoriander

Tillbehör

  • 800 gfärskpotatis- kokt
  • citroner

Gör så här

  1. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Pressa saften ur citronen. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt kikärterna och citronsaften och fräs ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Vänd i spenaten. Grovhacka koriandern.

  2. Krydda fisken med curry och salt. Stek den i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  3. Blanda ner hälften av koriandern i kikärtsfräset. Servera fisken med kikärter, kokt färskpotatis och citronklyftor. Strö över den sparade ­koriandern.

Vad tyckte du om receptet?