Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här laxen är en riktig favorit. Den får en god sälta av rimningen och passar utmärkt till Peas 'n' Mint Mush eller en god grönsallad och Raita.
Dela laxen i portionsbitar. Vispa ihop vatten och salt till en rimlag. Lägg ner laxen i lagen och låt rimma cirka 30 minuter.
Torka av laxen och gnid in med kryddorna. Stek cirka 5 minuter på varje sida i olja.
Laxen ska vara genomstekt men fortfarande ha en rosa kärna. Servera eventuellt med Peas 'n' Mint Mush och en citronklyfta.
Den här rätten åt jag faktiskt första gången på en typisk flygplatsrestaurang på Heathrow när jag var på väg till Indien. Den serverades som ett tillbehör till klassiska fish and chips, men den funkar som en fin sidorätt till väldigt mycket.
Koka ärterna. Mixa ihop dem med mynta och 3 msk smör eller ghee till en röra.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Recept från Mitt kök