Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currysoppa med ris och höns

Hemlagad hönsbuljong. Det är det enkla knepet bakom den perfekta soppan. Här i en currysoppa med ris och höns. Äpple i toppingen friskar upp den mustiga soppan.

Currysoppa med ris och höns
Currysoppa med ris och höns
Currysoppa med ris och höns
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 mskcurry
  • 2 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 12 dlhönsbuljong- hemkokt, <a href="https://alltommat.se/recept/honsbuljong/">se recept här</a>
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 dlmango chutney
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Topping

  • 1 dlbasmatiris
  • 300 ghönskött- kokt
  • 0,5 dlgröna ärter- frysta
  • 1äpple- grönt
  • 0,5 dlgräslök- hackad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry i smör i en gryta ca 3 min. Blanda i mjölet och häll på buljong och grädde. Låt soppan koka utan lock ca 10 min.

  3. Blanda i mango chutneyn och krydda soppan med salt och peppar.

  4. Finstrimla hönsköttet. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda hönskött, ärter, äpple och gräslök.

  5. Fördela riset i skålar. Häll över soppan och toppa med hönsblandningen.

    Foto: per ranung

    currysoppa-med-ris

Vad tyckte du om receptet?