Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemlagad hönsbuljong. Det är det enkla knepet bakom den perfekta soppan. Här i en currysoppa med ris och höns. Äpple i toppingen friskar upp den mustiga soppan.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry i smör i en gryta ca 3 min. Blanda i mjölet och häll på buljong och grädde. Låt soppan koka utan lock ca 10 min.
Blanda i mango chutneyn och krydda soppan med salt och peppar.
Finstrimla hönsköttet. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda hönskött, ärter, äpple och gräslök.
Fördela riset i skålar. Häll över soppan och toppa med hönsblandningen.
Foto: per ranung
currysoppa-med-ris