Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currysill
 - recept

Ljuvligt god currysill serveras enklast på grovt surdegsbröd. Testa vårt recept på currysill – perfekt till julbord och påskbuffé.

Currysill
 - recept
Currysill
 - recept
Currysill
 - recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 gmatjessillfiléer


Marinad:


  • 1,5 dlgräddfil
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 1 msksockerlag- eller vit sirap
  • 1 mskcurry- eller gurkmeja
  • 1äpple- finhackat
  • 2 mskpurjolök- finhackad
  • 2 mskdill- finhackad


Garnering:


  • purjolök- tunt skivad
  • äpple- tärnat

Servera med:


  • surdegsbröd- grovt

Gör så här

  1. Skär matjessillen i smala bitar.

  2. Blanda gräddfil, majonnäs, sockerlag eller vit sirap, curry och lite gurkmeja, äpple, purjolök och dill i en skål. Vänd ner matjessillen och låt stå kallt 1 dygn, för att dra till sig smakerna.

  3. Servera på surdegsbröd. Garnera med purjolök och äpple.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök