Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currysill med äpple och friterad lök

Recept på currysill med äpple och friterad lök. Nyfriterad lök är förstås godast, men rostad lök går också bra.

Currysill med äpple och friterad lök
Currysill med äpple och friterad lök
Currysill med äpple och friterad lök

Ingredienser

  • 1 satsinlagd sill
  • 2 mskrött äpple- fintärnat
  • 2 mskgul lök- finhackad
  • 3 mskrapsolja
  • 1 tskcurry
  • 1 mskäppeljuice- koncentrerad
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 dlmajonnäs
  • 0,5 dlgräddfil
  • 1 krmsalt

garnering

  • 1gul lök- liten
  • 3 dlrapsolja
  • 1 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Fräs lök och äpple i oljan tillsammans med curry ca 1 minut på hög värme.

  2. Tillsätt äppeljuice och vinäger och ta kastrullen av värmen. Låt blandningen kallna.

  3. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.

  4. Blanda curryblandningen med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt och vänd ner sillen. Låt stå 1 dygn i kylen.

  5. Skala den gula löken och skär den i ringar. Hetta upp oljan till 160° och fritera löken 4-5 min, tills den fått fin färg. Låt den rinna av på hushållspapper.

  6. Garnera sillen med friterad lök och hackad gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

1 sats inlagd sill

1 burk urvattnad inläggnings-sill (420 g)

1 rödlök

lag:

1 dl ättiksprit (12 %)

2 dl strösocker

3 dl vatten

5 hela kryddnejlikor

5 kryddpepparkorn

1 lagerblad

Gör så här:

1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt koka ca 5 min.Låt lagen kallna.

2. Låt sillen rinna av. Skär den i bitar. Skala och skiva löken.

3. Varva sill och lök och häll lagen över. Låt stå i kylen ca

1 dygn.