Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currysill

Denna currysill måste alltid finnas med på Solveig och Görans sillbord. Den har en kraftig currysmak som lyfts av sött äpple, paprika och morot.

Currysill
Currysill
Currysill
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4matjessill- (à 200 g)
  • 2gula lökar
  • 2morötter
  • 2röda paprikor
  • 2 mskcurry
  • 1 msksmör
  • 2äpplen
  • 1 mskhonung
  • 4 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 dlmajonnäs- lätt (Hellmans)
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tskvitpeppar- nymald
  • 1 knippagräslök

Gör så här

  1. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka lök och morötter. Kärna ur och fintärna paprikan.

  2. Fräs lök, morot, paprika och curry i smöret ca 3 min. Låt kallna.

  3. Kärna ur och småtärna äpplena. Blanda honung, creme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vänd i sill, grönsaker och äpple. Hacka gräslöken. Rör ner gräslöken i röran.

Vad tyckte du om receptet?