Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currysås

Currysås passar perfekt till kyckling. Här är en god variant. 

Currysås
Currysås
Currysås
Foto: istock

Ingredienser

  • 1gul lök- liten
  • 1 dläpple
  • 2 msksmör
  • 1 mskcurry
  • 3 dlvatten
  • 0,5 stgrönsaksbuljong
  • 2 dlvispgrädde- eller mellangrädde
  • 2 tskgurkmeja
  • 0,5 tskchilipulver
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskhot chutney

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpplet. Fräs lök och äpple i smör ca 5 min. Strö över curry och fräs ca 1 minut.

  2. Häll över vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka cirka 5 minuter. Tillsätt grädde och koka cirka 2 minuter.

  3. Blanda i gurkmeja och smaka av med chilipulver och salt. Rör i mango chutney och och mixa eventuellt såsen slät med mixerstav.

Vad tyckte du om receptet?