Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med vita bönor i salvia och vitlök med parmesanost. Det är enkelt och kul att fixa sin egen pasta! Den här kan du lätt göra utan pastamaskin. Lyxigt god att servera som lunch- eller middagsrätt mitt i veckan.
Currypappardelle: Lägg mjölet och curryn på ett bakbord gör ett hål i mitten.
Knäck äggen i mitten. Arbeta ihop lite mjöl i taget med äggen, med hjälp av en gaffel. Mjöla händerna och arbeta degen i cirka 10 minuter. Slå in degen i plastfilm och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter.
Dela upp degen i tre bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt och skär i 1 centimeter breda remsor. Häng upp remsorna på till exempel skaftet på en brödkavel. Låt remsorna torka ett par timmar.
Koka upp i lättsaltat vatten. Koka pastan ett par minuter och häll av vattnet.
Vita bönor i salvia och vitlök: Skala och hacka löken, hacka vitlöken och dela på tomaterna.
Fräs först löken i lite olja och tillsätt vitlöken och tomaterna, vänd i bönorna.
Fräs salvian separat i olja och blanda ner.
Servering: Lägg upp pastan på tallrikar, lägg på bönorna och hyvla parmesan över. Strö över svartpeppar eller chiliflakes.
Recept från Mitt kök