Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currypappardelle

Med vita bönor i salvia och vitlök med parmesanost. Det är enkelt och kul att fixa sin egen pasta! Den här kan du lätt göra utan pastamaskin. Lyxigt god att servera som lunch- eller middagsrätt mitt i veckan.

Currypappardelle
Currypappardelle
Currypappardelle
Wolfgang Kleinschmidt

Currypappardelle

  • 5 dldurumvete
  • 23 tskcurry
  • 4ägg

Vita bönor

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 askcocktailtomater
  • olivolja
  • 300 gvita bönor
  • 1 krukasalvia

Tillbehör

  • 50 gparmesan
  • svartpeppar- malen, eller chiliflakes

Gör så här

  1. Currypappardelle: Lägg mjölet och curryn på ett bakbord gör ett hål i mitten.

  2. Knäck äggen i mitten. Arbeta ihop lite mjöl i taget med äggen, med hjälp av en gaffel. Mjöla händerna och arbeta degen i cirka 10 minuter. Slå in degen i plastfilm och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter.

  3. Dela upp degen i tre bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt och skär i 1 centimeter breda remsor. Häng upp remsorna på till exempel skaftet på en brödkavel. Låt remsorna torka ett par timmar.

  4. Koka upp i lättsaltat vatten. Koka pastan ett par minuter och häll av vattnet.

  5. Vita bönor i salvia och vitlök: Skala och hacka löken, hacka vitlöken och dela på tomaterna.

  6. Fräs först löken i lite olja och tillsätt vitlöken och tomaterna, vänd i bönorna.

  7. Fräs salvian separat i olja och blanda ner.

  8. Servering: Lägg upp pastan på tallrikar, lägg på bönorna och hyvla parmesan över. Strö över svartpeppar eller chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök